Szolgáltatások

GYÓGYTORNA 

Minden eset állapotfelméréssel indul. Ennek része az alapos kikérdezés, kórtörténet, terhelések, napi rutin, illetve a mozgásvizsgálat.

A mozgásvizsgálat több részből áll:

-testtartás vizsgálata állásban, ülésben,

-járás vizsgálata,

-aktív gyakorlatok kivitelezése,

-ismételt mozgások és az arra adott reakciók,

-ízületi mozgások aktív és passzív vizsgálata.

Ezek után kerül sor a megfelelő gyakorlat/gyakorlatok kiválasztására. Sok esetben kell alkalmazni az aktív gyakorlatok előtt valamilyen passzív technikát: lágyrész mobilizációt, kötőszövetoldást, ízületi mobilizálást, hegkezelést.

Igyekszem a kiválasztott gyakorlatot/gyakorlatokat minél pontosabban betanítani. Bármilyen egyszerűnek is tűnnek, némelyek nagyfokú koncentrációt igényelnek! 1-2 feladat pontosan és rendszeresen kivitelezve megfelelő ahhoz, hogy a további kezelések irányát meghatározzuk. Kontrollvizsgálat során a kapott feladatokat ellenőrizzük, ismét teszteljük a mozgásokat, majd ez alapján haladhatunk tovább. Intenzív kezelésekről lévén szó a közös munka legalább heti 1-2 alkalomról szól. Ezeket 5 alkalmas bérlettel lehet igénybe venni! 

A kezelések célja:

  • fájdalom csökkentés, fájdalomkontroll,
  • magabiztosan, önállóan tudd végezni a célzott gyakorlatokat,
  • fejlődjön a testtudatod,
  • légy tisztában a mozgás fontosságával!

A kezelések során nagy hangsúlyt kapnak a Dinamikus Neuromuszkuláris Stabilizáció gyakorlatai, a McKenzie-módszer, és a különböző fascia-kezelések. 

A TERÁPIA SORÁN AZ AKTÍV RÉSZVÉTEL ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉS NÉLKÜLÖZHETETLEN! 


SPORTFIZIOTERÁPIA, REHABILITÁCIÓS TRÉNING

Cél, hogy a szeretett sporttevékenységet mihamarább újra tudjuk űzni! Fontos a prevenció, olyan gyakorlatok beépítése a mindennapokba, melyekkel a problémás területekkel foglalkozhatunk. Mindenkinek ajánlott, aki aktív kíván maradni, illetve nem elégszik meg szimplán a fájdalom csökkenésével. Nagy a hangsúly az alapvető emberi mozgások újratanulásán és gyakorlásán. A mozgásminták gyakorlása során a problémás terület regenerációját segítjük elő aktív gyakorlatok segítségével. Egyéni kezelések során biztonságosan elsajátítható saját testsúlyos és szabad súlyos gyakorlatok szem előtt tartva a szöveti sérülést, a gyógyulás fázisait.